IJmuiden

IJmuiden, wat monding van het IJ betekent, is een havenstad in de Nederlandse provincie Noord-Holland en de derde haven van het land.

IJmuiden ligt slechts op een steenworp afstand van Amsterdam.

IJmuiden is een havenstad in de Nederlandse provincie Noord-Holland en de derde haven van het land. IJmuiden is bekend als de 'Gateway to Nederland' vanwege de nabijheid van veel van de populairste steden van Nederland.

IJmuiden ligt slechts op een steenworp afstand van Amsterdam en ligt dicht bij de schilderachtige streek van Zaanse Schans, een beschermd natuurgebied en beroemd om het openluchtmuseum: de windmolens.

Haarlem ligt op slechts 15 minuten van IJmuiden en is meer ontspannen dan drukke hoofdstad van Nederland. Haarlem gaf zijn naam aan Amerika's 'Harlem' in de tijd dat New York een Nederlandse kolonie was bekend als 'New Amsterdam'.

Cruise naar IJmuiden – Nederland – Noord Europa - MSC Cruises

Routebeschrijving


Volg de blauwe ANWB borden:
Vanaf de snelweg volgt u eerst “IJmuiden”, vervolgens de borden “Zeehaven IJmuiden” en daarna “IJmondhaven”.

Voor navigatie:
Volendamkade 1, IJmuiden

Parkeren


U dient uw auto zelf te parkeren. Parkeergelegenheid ligt ongeveer 30 meter vanaf de terminal.

Felison Cruise Terminal
Adres: Cruiseboulevard 10, 1976 IJmuiden
Voor uw routeplanner: Volendamkade 1

Er zijn ruime parkeerterreinen, waar u zowel voor korte als voor lange tijd kunt parkeren. Veilig parkeren kost slechts € 15 per dag. U kunt parkeren tot 4 dagen voor vertrek bijboeken via deze link.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud en kunnen geen rechten worden ontleend.

Het weer

IJmuiden heeft een koele zeeklimaat welke sterk beïnvloed wordt door de nabijheid van de Noordzee, met de heersende noord-westelijke wind en storm. Winter temperaturen zijn mild, zelden onder 0 °C. IJmuiden, evenals de meeste steden in de provincie Noord-Holland, ligt in de USDA winterhardheidzone 9. Vorst komt vooral voor tijdens perioden van oostelijke of noordoostelijke wind vanuit het innerlijke Europese continent, van Scandinavië, Rusland of zelfs Siberië. Zelfs dan, want IJmuiden is aan drie zijden omgeven door grote watermassa, geniet het land van een aanzienlijke warmte-eiland effect, 's nachts zelden onder de -5 °C, terwijl het zou gemakkelijk -12 °C zou kunnen zijn in Hilversum, 25 kilometer ten zuidoosten.

De zomers zijn gematigd warm, maar zelden heet. De gemiddelde dagelijkse temperaturen in augustus liggen rond de 22 en 30 °C. Dagen met meetbare neerslag komen vaak voor, gemiddeld 175 dagen per jaar. Toch is de gemiddelde jaarlijkse neerslag in IJmuiden minder dan 760 mm. De meeste van deze neerslag is in de vorm van langdurige motregen of lichte regen, waardoor het bewolkt en vochtig is tijdens de koelere maanden van oktober tot maart.

De getoonde cijfers zijn gebaseerd op maandelijkse gemiddelde weersomstandigheden voor de geselecteerde haven. Weersgegevens zijn niet real-time en soms worden er geen gegevens getoond voor een bepaalde datum, maand of een haven in het algemeen.

IJMUIDEN Maanden
Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Maximumtemperatuur °C 5 5 8 11 16 18 20 21 17 13 8 6
Minimumtemperatuur °C 1 --- 2 4 7 11 13 12 10 7 3 2
Er zijn helaas geen cruises beschikbaar voor deze haven. Neem contact op met uw reisbureau/cruisespecialist of MSC Cruises voor meer informatie.
Schip
Maand
Vertrekdatum


Er zijn helaas geen excursies beschikbaar voor deze haven. Neem contact op met uw reisbureau/cruisespecialist of MSC Cruises voor meer informatie.